Интернет

banner12

Зіркові чоловіки розповіли, як вони ставляться до "хлопчачим" зачісок у жінок

Під час зйомок масштабного шоу "Велика новорічна пригода", яке канал "Україна" покаже ввечері 31 грудня, зіркові чоловіки розповіли, як вони ставляться до "хлопчачим" зачісок у жінок.

Останнім часом повернулася мода на короткі жіночі стрижки. Дівчата вважають, що таким чином можна почати нове життя і позбавитися від стереотипів. І дійсно, великі зміни чекають на тих, хто зважився кардинально змінити зачіску. Така тенденція в перукарському мистецтві за душі і чоловікам.

"Скільки чоловіків, стільки смаків. Зараз безліч різних зачісок. Когось приваблює, когось- відштовхує. Мені подобаються короткі зачіски", – розповів журналістам "Ранку з Україною" Monatik під час зйомок "Великого новорічного пригоди".

Астропсихологи переконані, що волосся дійсно здатні накопичувати енергію. Але варто мати на увазі, що з чоловічою зачіскою дівчина набуває і чоловічі риси: більш активну життєву позицію, пробивні якості і силу.

"Ми знаємо багато співачок, які відрізали довге волосся. Вони не стали менш привабливими, а навпаки – стали цікавіше, змінилися. Можливо, вони у когось викликають неприйняття, але це їх вибір. Вони не перетворилися в диявола або риса в спідниці. Просто змінили свій спосіб. Змінюватися – це нормально", – зауважив ведучий програми "Сьогодні" на каналі "Україна" Віталій Школьний.

Але психологи радять не заграватися. На підсвідомому рівні чоловіки асоціюють короткі зачіски з відмовою від сексуальних відносин. А довге волосся роблять жіночий образ більш сексуальним і м'яким, що сприяє гармонії в стосунках.

"Мені здається, що все ж волосся у жінки повинні бути довшими, ніж у чоловіка. Це і відрізняє жінку від чоловіка. Тому дівчата, будь ласка, не відрізайте свої коси", – звернувся до жінок ведучий програми "Зірковий шлях" на каналі "Україна" Олександр Скічко.

Дивіться фільм-концерт "Велика новорічна пригода" ввечері 31 грудня на телеканалі "Україна".

Нагадаємо, MONATIK представлений у п'яти номінаціях на YUNA.

подробнее )

Сміття перетворюється... Або один день на переробних заводах

Сміття — це не тільки щось дурнопахнущее, але і цінний ресурс, і при правильному підході — навіть джерело доходів. За даними Держстату, на кожного українця припадає приблизно 300 тонн відходів. У масштабах країни — це 12,5 млрд тонн промислових і побутових відходів. Перевівши це в кубометри, ми маємо гору побутового сміття, відходів і відвалів промвиробництва діаметром близько 20 км у підставі і висотою 10 км — це вище Евересту! Кількість сміття з кожним днем збільшується, так як замість того, щоб переробляти відходи, їх складують. На утилізацію йде менше 1% відходів, але ті, хто цим серйозно займається, заробляють непогані гроші.

"Сьогодні" побувала там, де сміття перетворюється в щось корисне — склотару, картон, папір, упаковку. Скляні гори

На прохідній підприємства "Ветропак Гостомельський склозавод" стоять контейнери для збору порожніх пляшок. Стоять не від хорошого життя — заводу хронічно не вистачає сировини для виготовлення склотари, тому керівництво просить своїх співробітників не викидати, а нести на роботу непотрібне "скло". Навіть радник голови правління заводу Андрій Гірник каже, що щотижня приносить пакет з порожніми пляшками. Хоча на території підприємства битого пляшкового скла — гори: зліва коричнева гора, праворуч — зелена, трохи далі — безбарвна... Висота кожної — майже 10 метрів, всього запасів кілька десятків тисяч тонн. Це небагато, так як підприємство працює 365 днів у році цілодобово. Кожні добу 800 т скла перетворюються в 1,5—2 млн пляшок, банок і баночок. Але 800 т — тільки половина необхідної сировини, ще стільки ж, за словами Гірника, доводиться використовувати шихти — суміші піску, соди, вапняку, яка набагато дорожче битого скла. За кордоном шихту економлять, вторинної сировини використовують 60-80%. У нас поки не виходить, так як не вистачає склобою.

Знайомство з процесом виробництва пляшок починається з цеху підготовки сировини. Роздроблене на дрібні шматочки скло рухається по великим і дрібним грат, великі шматки і домішки (метал, пластик, кришечки) відкидаються. Далі склобій змішується з шихтою і надходить у піч. На моніторі видно, як суміш перетворюється в розплавлену масу.

Сировина. Подрібнене скло ретельно очищається від домішок. Фото: П. Шевчук

"В печі знаходиться 350 т рідкого скла при температурі 1600 градусів, — уточнює стекловар Володимир Несененко. — Найстрашніше, якщо надовго припиниться подача електроенергії, і скло застигне. Короткі відключення струму бувають, тому нещодавно встановили резервні дизель-генератори".

Гаряче скло. Старі пляшки дають життя новим. Фото: П. Шевчук

Далі ми бачимо, як розпечені скляні "ковбаски", кожну секунду випадають з печі, на формувальної машини перетворюються в пляшки, остигають, далі йдуть на контроль якості, упаковку та на склад. Все відбувається автоматично, крім відбракування і навантаження. У рік на гостомельському склозаводі виробляють 4,5 млрд пляшок. Якщо їх поставити один на одного, вийде вежа висотою майже 1,2 млн км, що втричі перевищує відстань від Землі до Місяця.

Контроль. Без людського ока поки не обійтися. Фото: П. Шевчук Гроші зі сміття

Найбільше в країні підприємство з переробки сміттєвих відходів "Обуховвторресурсы" постачає макулатурою-сировиною найбільший в країні Обухівський картонно-паперовий комбінат (КБК). За словами гендиректора вторресурсів Армена Полатьяна, в місяць їх підприємство може переробляти до 30 тис. тонн відходів. Але реально виходить 7-8 тис. тонн — їх сюди не везуть, а викидають на смітник.

"Ми, наприклад, віддаємо на КБК макулатуру в обмін отримуємо картон, з якого робимо гофроящики та продаємо", — поділився тонкощами бізнесу Полатьян.

Але це далеко не все, чим займаються на підприємстві. Тут виготовляють з картону экоурны, складають і пакують поліетилен і пластикові пляшки, які потім купують виробники упаковки та ПЕТ-тари відповідно. Багато автоматизовано, кожен пакунок має етикетку зі штрихкодом. З деревних відходів формують пелети для твердопаливних котлів. Ціна — 3,5 тис. грн за тонну, від клієнтів відбою немає. Причому навчилися переробляти не тільки тріску і тирса, як інші виробники пелет, але і гілки дерев, корчі, бруски.

Гроші. Всі відходи будуть розсортовані і відправлені на переробку. Фото: П. Шевчук

Найбільша проблема, за словами Полатьяна — сортування.

"10 місяців тому ми спільно з міською владою Обухова встановили контейнери для роздільного збору сміття, агітували населення приносити нам відходи за гроші, — розповів нам Полатьян. — Приймаємо Макулатуру по 2,5 грн/кг, що дорожче, ніж у Києві. Поки самі активні збирачі — бомжі. Беруть часом пластик з наших контейнерів, але ми їх не ганяємо, адже ці люди роблять нашу роботу — сортують, приносять. Звичайні люди роблять це неохоче".

Ми бачимо, як бригада робітників в помаранчевих жилетах сноровисто розкладає по шухлядах поліетилен і інші сухі відходи (метал, дерево, скло, папір) з супермаркетів. На території підприємства "прописалися" і кішки. Поголів'я вусатих зростає, але від них теж користь — ловлять мишей і щурів.

Допомагають боротися з гризунами. Фото: А. Панченко Макулатура за валюту

На обухівському КБК, де виробляють 30% картону та паперових виробів країни (туалетний папір, серветки, рушники), ми побачили, як з макулатури народжується майбутня упаковка. Масштаби підприємства вражають: "ненажерливість" машин з виробництва паперу така, що сировину для них підвозять у вагонах по залізничних коліях, то тут, то там рухаються автонавантажувачі з 300-кілограмовими пакунками макулатури. На відкритих сховищах комбінату розміром з кілька футбольних полів ці тюки складовані і лежать в декілька "поверхів". Макулатури тут десятки тисяч тонн.

Запаси. Обухівському комбінату потрібно 1500 т сировини в добу. Фото надане Обухівський КБК

Тюки мокнуть під дощем, але це не страшно, так як все одно папір розмочують і розмішують у величезних чанах до однорідної маси. Розмокла в чанах маса потрапляє всередину машини, де з неї формується аркуш картону. В цеху душно, шумно, але чисто, від чанів пахне свіжими грибами і шкірою. Розміри бумагоагрегата величезні: довжина понад 100 м, ширина і висота — 3-поверховий будинок. Сам процес прихований від очей, лише в кінці видно, як картонне полотно швидко намотується на металевий барабан шириною майже 5 метрів.

Робить картон. Довжина машини більше 100 метрів. Фото надане Обухівський КБК

Як розповів провідний фахівець Андрій Науменко, максимальна вага рулону 17 т, але зазвичай роблять менше — по 10-12 т. Потім його ріжуть на вузькі рулони і продають виробникам упаковки або роблять гофрокартон. Також на підприємстві виготовляють пакувальні картонні ящики під замовлення. Плоский розкрій автоматично укладається на піддони в стопки вище людського зросту, пакується в поліетиленову плівку, і вже на кондитерській фабриці або маслозаводі з них збирають ящики.

Масштаби. Вага рулону доходить до 17 тонн. Фото надане Обухівський КБК

Якщо не використовувати вторсировину, то для виробництва 1000 кв. м картону треба зрубати чотири 50-літніх дерева. Тобто, виробляючи в рік 240 тис. тонн картону з макулатури, обуховцы рятують від вирубки 200 тис. дерев або 300 га лісів. На жаль, підприємство хронічно страждає від недостачі вторсировини — потрібно 1500 тонн/добу, а це поїзд з 25 товарних вагонів. На КБК кажуть, що зусиль наших заготівельників не вистачає, тому, щоб не простоювати (комбінат працює 345 днів у році, 20 днів йде на ремонт обладнання) тут змушені закуповувати макулатуру за кордоном за валюту.

"У місяць купуємо 30 000 тонн макулатури, з них половину імпортуємо", — навів цифри Науменко.

Гофрокартон. З макулатури, а не з дерев. Фото надане Обухівський КБК За сміття в купу — штраф

З 1 січня 2018 р. вступає в силу стаття закону "Про відходи", яка сортувати та переробляти сміття перед тим, як вивезти його на смітник. Відповідальність за це покладена на тих, хто виробляє відходи: юросіб і власників житла. За порушення — штраф: для громадян 340-1360 грн, для бізнесу — 850-1700 грн. Як це буде на практиці, поки неясно. Хоча у Держекоінспекції нас запевнили, що якщо закон набуде чинності, його будуть виконувати. Але в Раду вже поданий законопроект про відтермінування на рік збору роздільних відходів з-за неготовності.

Також депутати пропонують брати з виробників податок "на упаковку". Ці гроші хочуть пустити на будівництво сміттєспалювальних заводів, здатних не переробляти, а спалювати сухі відходи виробляти електроенергію, яка буде продаватися за "зеленим" (в 3-5 разів дорожче звичайного) тарифом. За словами глави Української пакувально-екологічної коаліції Володимира Слабкого, ця ідея не нова і суперечить європейській практиці.

"Податок "на упаковку" підвищить вартість товарів для споживача і не вирішить проблему сміття, — впевнений Слабкий. — В ЄС працює схема відповідальності виробників, які фінансують за свій рахунок роздільний збір відходів пакування (окремо пластик, папір, метал, деревина) на рівні домозяйств. Це дозволить отримати у вигляді сировини не 30% сухих відходів, як зараз, а втричі більше". Екологи: відходи спалювати не можна

Днями Кабмін схвалив Національну стратегію поводження з відходами до 2030 року. Головне в ній — за 13 років обсяг захоронення побутових відходів на звалищах повинен знизитися з 95% до 30%.

"При поводженні з побутовими відходами треба запровадити роздільний збір, визначити райони для розміщення сортувальних ліній, сміттєпереробних заводів і полігонів. Це вимагає будівництва такої мережі за гроші місцевого самоврядування. Вони ж повинні організувати пункти прийому відходів, придатних для повторного використання", — зазначив міністр екології Остап Семерак.

Захисники природи скептичні: документи без фінансування нічого не дадуть.

"Це декларація, хоча в ній записані правильні речі, потрібні закони і десятки мільярдів гривень на проблему із сміттям, — сказала голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко. — Неприпустиме масове спалювання на спецпредприятиях неподілених відходів навіть для вироблення електроенергії. Це не тільки марно, але й небезпечно для екології. Для початку треба запровадити роздільний збір побутових відходів на рівні населення, як в Європі, створити електронний реєстр полігонів, включаючи нелегальні, яких налічується 35 тисяч на площі 12 тис. га, а законних — всього 6 тисяч. Держава не повинна перекладати проблему сміття на місцеві влади".

подробнее )

Бред Пітт здобув першу перемогу в боротьбі з Джолі за дітей

Нещодавно джерела повідомляли, що судовий розгляд Анджеліни Джолі і Бреда Пітта з питання опіки над дітьми підходить до кінця. І ось днями суд виніс перший вердикт, після якого Бред може святкувати свою першу перемогу.

Бред Пітт щасливий. Джолі дозволила йому провести кілька днів з дітьми. Про це повідомив австралійському виданню NW один з приятелів Бреда.

Останнім часом Анджеліна Джолі почала з'являтися всюди у супроводі дітей. Між тим, з тих пір, як Бред Пітт в останній раз з'являвся зі своїми дітьми, минуло вже майже 15 місяців.

Тепер актор може забирати дітей на тривалий час, а не тільки проводити з ними пару годин. Близький друг зірки повідомив, що Бред збирається відвезти дітей на кілька днів кудись відпочити вже цієї весни.

Після того, як у вересні 2016-го стало відомо про розлучення Пітта і Джолі, йому було заборонено спілкуватися зі своїми дітьми без присутності психолога.

Судячи з усього, Анджеліні Джолі не вдасться домогтися одноосібної опіки над дітьми, про яку вона мріяла. Крім того, Пітт робить все, що в його силах, щоб виграти цю справу. Бред пройшов курс лікування від алкоголізму, і вже більше року веде тверезий спосіб життя.

У минулі вихідні Анджеліна Джолі разом з дочками Шайло і Захарою побувала в таборі сирійських біженців в Йорданії.

подробнее )

Грип в Україні: що за штам ходить по країні і чи чекати епідемію

Щоб не допустити масового зараження грипом серед школярів, чиновники мерій у багатьох містах України закрили школи на карантин. Ми дізналися, коли чекати епідемії і як попередити зараження небезпечним вірусом.

На сьогодні епідеміологічний поріг не перевищено в жодному регіоні України. Навіть у Дніпрі — єдиному населеному пункті, де було перейдено поріг у грудні 2017 року (показник коливався протягом місяця, в середньому він був на рівні 5%), — з січня 2018-го захворюваність іде на спад.

Найменше число хворих з кінця 2017года по сьогоднішній день стабільно реєструється в західних областях — Закарпатській та Тернопільській (в середньому в тиждень — 385 осіб на 100 тисяч населення). Лідер по захворюваності також не змінюється вже який тиждень — це Київська область (кожні 7 днів — близько 647 осіб на 100 тисяч населення). Але в цілому число грипує як у столичному окрузі, так і в інших регіонах залишається однаковим з різницею в 10-20% то більшу, то меншу сторону.Значить, до епідемії далеко?

"Поки що — так, — каже Алла Мироненко, заввідділом респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних захворювань ім. Громашевського. — Судіть самі: у грудні 2017 року порівняно з цим місяцем в 2016-му хворих на ГРВІ та грип було майже в три рази менше. Справа в тому, що всі штами цього сезону — "Гонконг", "Брісбен" і "Мічиган" — вже циркулювали в Україні, тому більшість українців має до них імунітет. Тому значного підйому захворюваності бути не повинно".

Але сильно розслаблятися не варто. З одного боку — через місяць весна, коли частіше провітрюються приміщення, а люди більше часу проводять на вулиці, і тому ймовірність передачі вірусу знижується. З іншого — на пам'яті медиків сезон 1996-1997 рр., коли саме у березні раптом сталася масштабна спалах захворюваності на грип. Притому штамом, який серед усіх випадків хвороби превалює і зараз. В середньому в співвідношенні 5:1 до грипу штаму А.

Таким чином, ризик захворіти на грип є, та заходи профілактики захворювання як і раніше актуальні. Про трьох головних розповіла Вероніка Князєва, практикуючий сімейний лікар та педіатр.

По-перше, приймайте таблетований вітамін С в дозі: діти після 5 років — 50 мг/день, після 14 років і дорослі — 100 мг/день. Організм дитини до 5 років наповнюйте аскорбінової кислотою продуктів. Справа в тому, що без її участі неможлива вироблення інтерферонів — імунних факторів, які першими зустрічають вірус грипу.

По-друге, 4-6 разів на день бризкайте в ніс розчин морської солі. Він забезпечить стабільну зволоженість носа: тільки на "мокрих" слизових можлива вироблення місцевого імунітету.

По-третє, висипайтеся: тільки під час повноцінного сну виробляються такі важливі гормони для імунітету, як мелатонін і соматотропін.

подробнее )

Як приготувати найсмачніші млинці

Звичайно, у всіх є свої фірмові рецепти і секрети приготування смачних млинців. Але ці поради допоможуть зробити страву ще краще. Вибір борошна

Один з головних інгредієнтів млинців – зрозуміло, борошно. Добре борошно має бути біла або злегка кремового відтінку, суха, м'яка. Наберіть жменю борошна, стисніть руку в кулак. Вийшов грудочку, який розпушується не відразу? Значить, борошно якісна. Ще одна ознака якісного борошна – те, що вона не темніє від води.

Перш ніж замішувати тісто, просійте борошно: це збагатить її киснем і разрыхлит, і ваші млинці вийдуть пишними і м'якими.

Вирішили спекти млинці з "змішаної" муки? Найкраща пропорція – 2,5 склянки пшеничного борошна вищого і 1 стакан гречаної. Співвідношення рідини (вода плюс молоко) і борошна – в рівних частках (на 3 склянки борошна 3 склянки рідини). Дріжджів – 10-15 г на кожну склянку борошна. Приготування тіста

Замішуючи тісто, не висипайте борошно в рідину, а навпаки, рідина тонкою цівкою вливайте в борошно. Так ви уникнете утворення грудок.

Млинці будуть смачніше і пишніше, якщо спочатку в тісто покласти жовтки, розтерті з цукром, і лише потім додати збиті в піну білки. Сіль можна додати відразу ж або попередньо розчинивши у воді або молоці. І стежте за кількістю солі і цукру. Пересолене тісто погано бродить, блін вийде блідим. А якщо багато цукру, тісто буде занадто тугим.

Рослинна (або розтоплене вершкове) масло необхідно вливати в тісто в кінці замішування, інакше знизиться піноутворююча здатність і тісто буде щільним.

Якщо до складу тесту входить сода, то її можна гасити як оцтової, так і розчиненої у воді лимонною кислотою. А ось якщо тісто готують на кислому молоці, то соду розводять окремо в воді і додають вже при замісі. Для поліпшення смаку млинців можна додати в тісто трохи вершкового масла (25 г на 3 склянки борошна), а також гаряче молоко або вершки і збитий білок 1-2 яєць. Це потрібно робити, коли тісто підійде, перед самою випічкою.

Якщо тісто вийшло дуже густим, не варто вливати воду або молоко прямо в цю ж ємність. Краще змішайте невелику кількість тіста і теплого молока в окремому посуді, а потім цю частину і замішайте тісто – знизу вгору.

Додайте в тісто 1-2 ст. л. рослинного масла – тоді змащувати сковороду доведеться рідше. Дріжджове тісто для млинців

Багато хто віддає перевагу дріжджового тесту для млинців.

В якості розпушувача тесту можна скористатися кислим молоком або звичайною харчовою содою. Спочатку приготуйте так звану опару: у теплій воді розведіть дріжджі, а потім, поступово додаючи воду або молоко борошно, замісіть тісто. Для опари візьміть половину всієї борошна, яка піде на млинці.

Дріжджі розведіть у теплій воді або молоці. Потім додайте необхідну кількість води і поступово, розмішуючи, влити в борошно. Консистенція тіста повинна бути рідка. До речі, найбільш пухкі і пухкі млинці вийдуть, коли опара замішана на воді, але все ж смачніше – млинці, приготовані на молоці.

Замісити опару можна в дерев'яній або емальованому посуді великого розміру, так як обсяг тесту може зрости в кілька разів.

Ні в якому разі не накривайте посуд з тістом кришкою. Тісто має "дихати".

Коли опара підніметься, додайте борошно і компоненти, які вказані в рецепті. Тісто добре перемішайте і залиште в теплому місці. Після того як тісто підніметься вдруге, воно готове для випічки млинців. І в цей момент ні в якому разі не змішуйте його, а то млинці не будуть пишними.

Якщо тісто выбродило недостатньо, млинці вийдуть прісні, непористі і важкі, а якщо перебродило – кислі і бліді.

Випечені млинці необхідно обов'язково змащувати вершковим маслом, так як за рахунок своєї пористої структури дріжджові млинці під час смаження втрачають багато вологи.

Урізноманітнити смак млинців можна, включивши в рецептуру різні смакові добавки (какао-порошок, кориця) і ароматизатори (ванілін, лимон). Млинці можуть подаватися в різному вигляді: складені в 4 або 8 разів (у вигляді трикутників і хустинок), конвертом, згорнуті трубочкою і т. д. Як пекти млинці

Сковороди, на яких будуть випікатися млинці, краще вибрати маленьких розмірів. Вони обов'язково повинні бути абсолютно чистими. Якщо це чавунна сковорода, її прожарюють на вогні з сіллю, потім сіль прибирають сухою чистою ганчіркою.

Смажте млинці на сильно розігрітій жарочної сковороді, попередньо змастивши її олією.

Млинці перевертайте тільки тоді, коли на поверхні з'являться бульбашки, а з нижньої сторони блін зарум'яниться. Печіть млинці з однієї сторони протягом 30 секунд.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як найсмачніше приготувати картопляне пюре.

Дивіться відеорецепт млинців з ікрою і шпинатом:

подробнее )

Де з'являться найнебезпечніші супербактерії: вчені назвали країну

В саме найближче майбутнє Індія може стати головним "інкубатором" супербактерій, які невразливі до дії всіх антибіотиків, якщо влада країни не заборонять продаж неперевірених і недозволених антибіотиків.

Про це йдеться в статті, опублікованій в журналі BJCP. "Продаж заборонених і неперевірених антибіотиків підриває всі зусилля по боротьбі зі зростаючою стійкість мікробів до їх дії, які проводяться владою Індії. Транснаціональні корпорації повинні пояснити, чому вони продають в Індії продукти, які не тільки не були схвалені на їх власній батьківщині, але і не були перевірені регулюючими органами самій Індії", — заявила Патрісія Макгеттигэн з університету Королеви Марії в Лондоні.

Медики також зазначили, що в останні роки все гостріше стає проблема появи так званих супербактерій — мікробів, стійких до дії одного або декількох антибіотиків. Серед них є рідкісні збудники інфекцій, так і дуже поширені і небезпечні патогени, такі як золотистий стафілокок або пневмокок. Виникла реальна небезпека того, що всі антибіотики втратять свою ефективність, і медицина повернеться в "темні століття".

При цьому головними "інкубаторами" таких мікробів, як вважають вчені, сьогодні є лікарні і тваринницькі ферми, де антибіотики використовуються для прискорення зростання м'ясних порід худоби. І на фермах, і в лікарнях зосереджені великі кількості і потенційних носіїв інфекції, і самих бактерій, і антибіотиків, змушують їх еволюціонувати і не дають "звичайним" бактеріям витіснити менш плідних супермикробов.

У той же час іншим великим розсадником таких невразливих бацил може стати Індія, прогнозують науковці. Там вже було відкрито кілька штамів таких мікробів і де, як виявили вчені, масово застосовуються ще не схвалені або заборонені антибіотики.

Вчені прийшли до такого висновку, проаналізувавши те, які ліки присутні на ринку Індії, і зіставивши цей перелік з тим, які дозволу на виробництво тих або інших антибіотиків або їх сумішей видавали регулюючі органи країни.

Цей аналіз розкрив страшну картину. Виявилося, що лише третина ліків на базі двох або більше антибіотиків, які продаються в Індії, була схвалена місцевими органами охорони здоров'я, що фактично робило їх збут є злочином. Більш того, лише 3% цих ліків пройшли клінічні випробування і були схвалені регулюючими організаціями в Британії і США, а багато з них мали серйозні побічні ефекти, за яких потрапили під заборону в розвинених країнах.

Що цікаво, подібні препарати не виробляли місцеві фармацевтичні фірми або "піратські" компанії, а великі транснаціональні корпорації. З якихось причин ці корпорації вважають допустимим виробництво і збут неперевірених або навіть заборонених препаратів на території Індії. Сьогодні, як відзначають вчені, їх частка на ринку становить близько 20% від загального обсягу продаваних антибіотиків.

Якщо ситуація не зміниться в найближчому майбутньому, то Індія, як вважають Макгеттигэн і її колеги, може породити безліч нових супермикробов, які будуть чинити опір дії практично всіх антибіотиків, існуючих сьогодні. З цієї причини учені закликають владу Індії ввести найжорсткіші заходи по обмеженню "нелегального" обороту антибіотиків і заборонити їх вживання при лікуванні хвороб, що не мають відношення до бактеріальних інфекцій.

Тим часом інші медики з'ясували, що вживання гарячого чаю з алкоголем загрожує раком. Протягом дев'яти років медики вивчали стан здоров'я і харчові звички 456 тисяч чоловік у віці від 30 до 79 років.

подробнее )

У Вінницькій області знайшли незвичайного людини-"моржа"

У селищі Хмільник, Вінницької області, знайшли незвичайного "моржа", який не боїться ніякого морозу і в будь-який холод виходить на вулицю в одній футболці, навіть коли сусіди мерзнуть у шубах.

Так, Валерій Лобур, незважаючи на мороз, чистить сніг у своєму дворі в одній лише майці, а його гардероб складається тільки з безрукавок і сорочок, на вішалці – жодної куртки або пальто.

За словами чоловіка, холодів він не боїться з самого дитинства і йому комфортніше у мороз, ніж у спекотне літо. Також він зізнався, що стійкість до холодів серйозно виручила його під час армійської служби на флоті в Мурманську.

"Форма була морська, вона тонше, ніж в армії, шинель дуже тоненька, всі тоненьке, і по 10 годин на морозі, іноді навіть всередині взуття обмерзала льодом", – згадує він.

При цьому чоловік ніколи не гартувався і не "моржував", але і на свої 58 він не виглядає. Також Лобур зазначив, що він віддає перевагу здоровому способу життя і постійно ходить пішки.

"Кілометрів 18-19, дійшов рівно за дві години 20 хвилин", – похвалився він.

Коли чоловік йде по вулиці в одній футболці, перехожі на нього не звертають уваги, оскільки в своєму містечку він – місцева знаменитість.

"Ми часто бачимося і зустрічається він з нами, і завжди так ходить. Це нормальне явище, коли людина з температурою дружить, а не те, як ви, затягнуті шарфом", – розповідають городяни.

У свою чергу, лікар каже, що причин не відчувати морозів може бути кілька.

"Вроджена особливість терморецепторів, які, скажімо, не адекватно сприймають такі подразники, як холод. Це може бути така вроджена особливість. Тобто, це ніяка не хвороба", – запевнив терапевт центральної райлікарні Хмільника Валерій Семенюк.

Цікаво, що хмельницького "моржа" ніколи не було обморожень, навіть при -15, коли він ходив у сорочці. А грип в останній раз він хворів років 20 тому. Сам чоловік і лікар в один голос стверджують: взимку непідготовленій людині потрібно тепло одягатися, ходити в сухий взуття і не забувати про головний убір.

Нагадаємо, раніше в Києві помітили чоловіка, який ходив по морозу в одних шортах.

Перед цим у Москві незважаючи на майже 30-градусний мороз, відбувся велопарад, викликав бурхливу реакцію соцмереж.

подробнее )

Прості професії: ремонтники в Україні заробляють близько 10 тисяч гривень на місяць

З урахуванням того, що ринок заповнений величезною кількістю неякісної техніки та електроніки, в сервісних центрах від клієнтів немає відбою. Не сидять без діла і приватні майстри-ремонтники, причому самі рукаті дуже непогано заробляють, навіть за сучасними мірками.

"Сьогодні" продовжує розповідати, як стати майстром на перший погляд простий, але затребуваної професії. Якусь базу може дати училище, але цього недостатньо: потрібно жваво цікавитися терморегуляторами, компресорами, мережними фільтрами, помпами зливних вузлів і т. д. За словами майстрів профтехучилищ та ліцеїв побутового господарства, де навчають спеціалістів по обслуговуванню і ремонту всього, що вийшло з ладу, мало хто з їхніх випускників закінчивши довго шукає роботу — вони завжди затребувані. Куди піти вчитися: тест ліцею

Фахівців з виробництва, обслуговування та ремонт електронної побутової техніки та електроніки готують як на базі 9 класів (3 роки), так і на базі 11 класів (1 рік). Набір у навчальні заклади проходить за конкурсом сертифікатів з української мови та математики, співбесіди або ж іспитів.

"Абітурієнт повинен показати, що може і хоче вчитися. Дуже важливо, щоб йому було цікаво розкручувати-збирати, розбиратися в деталях і те, що і як повинно працювати в електроприладі. В іншому випадку вийде ледачий майстер, який, можливо, і зможе обслуговувати техніку, але багато клієнтів, а тим більше постійних, не отримає. Згадайте, як часто після ремонту ви говорили собі, що більше до цього майстра ні ногою: це він — той, хто пішов в училище не за покликанням", — розповідають майстри-викладачі професійно-технічному училищі №25 (р. Тернопіль).

ЯК ВИБРАТИ. У сервісних центрах кажуть, що до них з ПТУ часто приходять не зовсім підготовлені фахівці. Їх потрібно закріплювати за досвідченим майстром (деякі роботодавці стажують платно, і майстру-наставнику забезпечують надбавку, але частіше таке стажування все ж безкоштовно), так як деяких інструментів новачок часом навіть не бачив в очі. Тому в сервісах кажуть, що училище/коледж потрібно підбирати обов'язково з оглядкою на оснащення.

"Вибираючи навчальний заклад, потрібно поцікавитися, чи є там майстерні, обладнані вони сучасними верстатами, розпитати про викладачів спецпредметів. Це показово, бо якщо хлопцям тільки в теорії будуть розповідати про ремонти, працювати їм буде складно. У нас, наприклад, є список навчальних закладів, чиїх випускників ми беремо на роботу з задоволенням. Але є і "чорний список". Адже ми повинні гарантувати клієнтам, що незважаючи на те, що у нас працює новачок, він вже хороший майстер", — розповів директор СЦ "Ремонт домашньої техніки" Сергій Бондарчук. "Дробові курсанти" і безкоштовні відпрацювання

Вчать ремонтників і на короткострокових курсах при центрах з підготовки спеціалістів. Розцінки за 1-3 місячний курс — як за рік в училищі, а іноді й дорожче. Є плюси: навчаються хлопці в сучасних майстерень, а потім їх розбирають приватні фірми з ремонту і сервіси. Але і мінуси теж є.

"На курсах часто спеціальності сильно дроблять: майстер з ремонту та обслуговування холодильних установок, окремо — майстер з ремонту морозильних камер і т. д. тобто, щоб вийти майстром широкого спектру і відгукуватися на ремонт холодильників, посудомийних, пральних машин, пилососів і т. д., потрібно закінчити кілька курсів. Це обходиться дорого, а багато хлопців, у яких є талант, не можуть собі цього дозволити", — розповідає майстер Ілля Баранов, який закінчив дві спеціальності при навчальному центрі.

ВИПРОБУВАННЯ ДАРОМ. Ще один момент, яким незадоволені майстри-початківці — безкоштовною практикою, після чого їм без пояснення причин кажуть, що вони не підходять.

"Потім це ж говорять наступного стажисту. Виходить, ми приносимо безоплатно дохід конторі. Я б рекомендував молоді не погоджуватися на безкоштовне стажування, а намагатися домовитися хоча б про якийсь мінімальний оклад на випробувальний термін. Якщо роботодавець не йде на такі умови — висока ймовірність, що ви будете працювати безкоштовно і тільки один місяць", — говорить "приватник" Антон Дроздов.

ПРАКТИКА. І ще одна порада, яку дають вже досвідчені майстри: братися за будь-які приватні замовлення і "набивати руку". Якщо майстер "без сил"

Проводити ремонти якісно виходить не у всіх новачків, і часто потрібні поради досвідчених колег.

"Коли я лагодив свою першу пральну машину, то тільки посилив поломку. Я набрав сервіс і чесно пояснив ситуацію. Старший колега виїхав до мене і все виправив, заодно влаштувавши для мене майстер-клас. Після я поцікавився, що було б, якщо б ми не змогли повернути прилад в роботу. Виходу було три: відшкодувати шкоду клієнту (не часто використовується майстрами), наполовину чесний — порекомендувати зробити експертизу, яка доведе, що до поломки привів ремонт, і тоді домогтися відшкодування, або ж зовсім нечесний — сказати клієнту, що техніка не підлягає ремонту", — розповів майстер одного із сервісних центрів Києва Максим Старов.

При цьому, за його словами, краще все-таки постаратися завершити ремонт: слава про погане майстрі позбавляє клієнтів.

подробнее )

Продажі смартфонів впали у всьому світі

У 2017 році сталося найбільше падіння продажів смартфонів в історії. Про це повідомила дослідницька фірма Strategy Analytics, передає Новий час.

За даними фірми, за результатами за 4 квартал минулого року, падіння склало близько 9% в порівнянні з 2016 роком.

Виною цьому стали більш тривалі цикли оновлення, особливо в Китаї. Крім цього, середні відпускні ціни на флагманські апарати стають все вище і вище без фундаментальних оновлень пристроїв. Зокрема, такі флагмани, як iPhone X, Samsung Note 8 або Google Pixel 2 XL, стоять уже близько 1000 доларів.

"Якщо Apple хоче розширити обсяги відвантаження в майбутньому необхідно буде розпочати нову хвилю виробництва дешевих iPhone і штовхнути вниз криву цін на свої пристрої", – відзначають експерти Strategy Analytics.

У 2017 році середня вартість смартфону зросла до 363 доларів за рахунок дорогих флагманів і зростання цін на китайські апарати. Експерти Strategy Analytics вважають, що тенденція зростання середньої ціни збережеться в 2018 році. А це може призвести до падіння продажів смартфонів за підсумками року, а не кварталу.

Аналітики також відзначають, що продажі смартфонів у Китаї знизилися в минулому році на 4,9% — це перше зниження з 2009 року. У четвертому кварталі минулого року зниження склало 15,7%.

Тим часом в Apple розповіли, що компанія зможе повернути гроші за заміну акумуляторів повільних iPhone.

подробнее )

Названі кращі автори чорно-білих дитячих фотографій

Вже в четвертий раз пройшов міжнародний конкурс B&W Child Photo Competition, який організований для фотографів, які спеціалізуються на дитячій чорно-білій фотографії.

Конкурсанти надсилали роботи в чотирьох категоріях: "Портрет", "Файн-арт", "Спосіб життя", "Документальна і вулична". Головним переможцем в цьому році назвали Пауліну Дучман з Великобританії, заворожившую суддів прекрасними дівочими портретами.

Організатори оголосили переможців 2017 року, і вже приймають заявки на фотоконкурс B&W Child Photo Competition 2018. Бажаючі взяти участь можуть надсилати заявки до 1 липня.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що український фотограф Антон Янковий виграв найпрестижнішу премію за знімок гір від IMS Photo Contest.

подробнее )

banner13